top of page

Posts

Eric

Klein Curacao 2 & De Glazen slaande Klok (Blog 62)

Maandag 26 Augustus, 2024 Easy day

Deze morgen rustig aan. Gisteren ben ik druk geweest met de generator overhalen. Dat verdient een rustige dag. De nieuwe kraan in de kombuis lekt nu al. Shxt!

Goedkoop duurkoop. Ik app Lindsey of hij vandaag nog plannen heeft om de stad in te gaan. Vanmiddag. Mooi dan kan ik even langs de Mtech winkel. Geen zin om de kraan er nu al af te halen want dan moet ik het hele drinkwatersysteem afsluiten. Ik ruim wat op en haal een doekje met meubelwas door de boot. Even weer beetje schoonmaken. Verder doe ik niet veel. Om 1315 stap ik in de dinghy en vaar aar Lindsey toe. Hij ligt in de Santa Barbara jachthaven. Samen rijden we eerst naar Mtech. Die willen de oude kraan zien. Ja dat vermoede ik al. Ik heb een video gemaakt van de lekkage. Een fabrieksfout. Ik krijg niet gelijk mijn geld terug maar kan de kraan later terugbrengen. Dan eerst maar een andere kopen. Deze wil ik niet meer. We rijden naar Kooymans en daar koop ik een nieuwe kraan. Ook prima. Eens kijken wat ik ga doen. Misschien kan ik het gaatje dicht solderen, Ik heb in ieder geval een nieuwe op de plank liggen. We rijden nog langs wat andere winkels en halen wat boodschappen voor de komende dagen bij Van Tweel. De plaatselijke Appie! Om 1600 ben ik terug aan boord. Vanavond heb ik afgesproken met een stel kennissen om wat te gaan drinken en eten. Gezellig. Ik vaar met de dinghy naar de steiger in de baai waar ze me ophalen. We drinken en eten wat in een van de restaurantjes dichtbij. Voor ik het weet is het alweer 2200. Ik ga maar niet te laat naar huis want morgen gaan we met een aantal boten naar Klein Curaçao.

 

Dinsdag 27 Augustus. Naar Klein Curaçao

Om 0830 komen John en Shannon even langs om te helpen met het aan boord draaien van de zware 15pk buitenboordmotor. Dat gaat alleen toch lastig. Met z’n tweeën is het 2 minuten werk. De dinghy laat ik achter de boot hangen. De buitenboord heb ik liever aan dek, te kostbaar om te verspelen. Daarna maak ik de boot klaar en rond 0930 begin ik met anker ophalen. De ketting is natuurlijk in twee weken behoorlijk aangegroeid dus ik haal de slang en de borstel erbij om deze schoon te maken. Ongelofelijk hoe snel dat aangroeit. Dat is ook de reden dat ik elke twee weken even een paar dagen naar Klein Curaçao wil. Daar is het heel helder en schoon water Mooi om even het onderwaterschip te borstelen, Daarnaast ook gelijk de boot eens een lekker sopje geven. Drinkwater genoeg. Dat maak ik daar gewoon ook gelijk. We gaan met vier boten naar Klein Curaçao. Gezellig en allemaal duikers. Lulu (Zweeds) en Equus (USA) gaan op de motor. Carisma en ik gaan zeilen. Het is prima de doen. Een paar slagen maar. In totaal 28 mijl. Carisma is iets eerder weg. Zij hebben een hogedrukspuit om de ketting schoon te maken. Ik doe het met de borstel en waterslang. Om 1000 ben ik buiten en onder vol zeil. Ik loop Carisma snel op.



Ik val wat af om dicht langszij te passeren. Leuk om foto’s en video’s te maken.



Abayomi is toch best een snelle boot. En loopt een stuk hoger. Halverwege zie ik dat Carisma het opgegeven heeft. Het laatste stuk gaat hij ook op de motor. Dat is mijn eer te na. Ik zeil helemaal het ankergebied in. Prachtig. De andere boten liggen allemaal al ten anker.


Mijn eerste plekje wil het anker niet houden. Ik probeer het nog een tweede keer maar ik denk te veel stenen en koraal. Dan aan de andere kant van Equus. Daar zit meer zandgrond. Prima. Nu houdt het anker gelijk bij de eerste poging. Beter. Ik gooi 40 m ketting uit. Qua waterdiepte niet echt nodig maar zo kan de ketting lekker schoonschuren op het zand. John van Carisma komt gelijk langs. Of ik ook al een duik wil maken dadelijk. Tuurlijk! Over een uurtje. Eerst even de watermaker bijzetten. De drogers en daarna de generator. Kan dat mooi draaien als ik aan het duiken ben. Ik maak de uitrusting klaar en spring van het achterschip. De andere duikers ontmoet ik op 15 m diepte langs de wand, Zo geweldig. Het is een rustige en makkelijke duik langs de wand. Eerst duiken we richting het oosten. Ik kom op 26 m diepte. Er is weer van alles te zien. Een zeeslang, kreeft, lion fish, grote scholen kleine vissen, papagaai vissen. Van alles. En mooi koraal. We duiken in totaal 45 minuten.

Op de terugweg neem ik afscheid van de anderen op 15 m diepte. Ik ben onder Abayomi. Geweldig. Wat een leuke manier van duiken. Aan boord spoel ik alle uitrusting uit. Daarna gelijk even de boot afspoelen. Veel zout van de reis hierheen maar ook veel zand van de bergen rond Spaanse wateren. Het is hoog tijd om de boot eens een wasbeurt te geven. Nu even afspoelen. Van de week misschien nog even met een sopje als ik tijd heb. Na het werk is het alweer tijd om het strand op te gaan😊 Om 1800 hebben we afgesproken met z’n achten om een sundowner te doen bij zonsondergang. Ik neem mijn nieuwe koelbox mee en maak popcorn. Wat een leven. Zo leuk, maar was ook een drukke dag zo.

Net na donker om 2000 varen we allemaal naar huis. Aan boord even de drogers uitzetten. De generator en de watermaker stoppen. Toch weer ruim 600 liter gemaakt in 5 uur. Wel weer veel gebruikt om het dek schoon te spoelen dus van de week voor ik terug ga naar Curaçao nog een keer optoppen. En dan is het alweer 2200. Vandaag maar eens vroeg slapen. De komende dagen gaan we heel wat duiken maken denk ik.

 

Woensdag 28 Augustus. Klein Curaçao

Ik word om 0300 wakker van hevige stortbuien. Ik heb de zij flappen van de kuiptent opengelaten. Snel eruit. De helft is zeiknat. Ik sluit de zijden en leg de kussen te drogen. Ze drogen morgen gelukkig snel in de zon. Snel terug naar bed. Om 0715 ben ik weer wakker. Een kop koffie en even alles buiten te drogen hangen. Ook mijn slaapkussens maar eens in de zon leggen. Je zweet toch behoorlijk zo s’nachts. Voor ik ga slapen zet ik wel een paar uurtjes de airco aan. Is het lekker koel als ik ga slapen. Na het ontbijt gebruik ik de laatste 50 bar uit mijn duikfles om een deel van het onderwaterschip schoon te maken.

Het geeft me net genoeg tijd om het roer, de kiel en een van de schroefbladen aangroei vrij te maken. De fles wil Equus (Dan en Alison) voor me vullen. Mooi op tijd want om 1145 gaan we met z’n vijven duiken op de West punt van het eiland. Daar zit ook een haaien grot, maar op 45 tot 48 m. Dat vind ik net ff te diep. Daar zijn onze sportduik tweede trappen niet geschikt voor. De kans dat ze bevriezen is een stuk groter na 40 m. We varen met twee dinghy’s naar de west punt.

Een gebied waar je alleen met een boot kan komen. En het is een stroom duik. Dus ik ga eerst met Dan & Alison. John en Shannon blijven aan de oppervlakte met de twee dinghy’s en volgen ons. We maken een prachtige duik. Het mooiste koraalrif sinds Los Roques. Een hele grote variëteit aan koraal soorten. Je ziet ook gelijk aan de hoeveelheid vis en visjes in en rond het koraal dat het een zeer gezond rif is. Ook zien we veel morenen. Kleine en grote. In totaal wel 5 stuks. Verder Angel vissen, nieuwsgierig barracuda’s, lion fish en veel groupers. Op een lichte west gaande stroming glijden we langs de wand. Zo mooi. Op 55 minuten laat ik de drijver opstijgen zodat John en Shannon kunnen zien waar we zitten en omhoog gaan komen. In totaal hebben we ruim een 800 m afgelegd zonder echt te hoeven zwemmen. Allemaal op de stroom. Dan is het de beurt aan John en Shannon. Dan en Alison nemen hun dinghy. Ik die van John & Shannon. Aan de oppervlakte worden we meer weggezet door de Oostelijke wind dan de stroming. Er staat ongeveer windkracht 4 bft. We varen een stukje verder en laten ons afdrijven. We kletsen wat af terwijl we wachten op J&S. Dan en Alison zijn al 7 jaar onderweg. Hij is ook een ex Merchant marine. Leuk. Na 50 minuten komt de drijver van John in zicht. 



We varen ernaar toe en wachten tot ze naar boven komen. Weer een fantastische duik. Terug aan boord eerst maar eens goed eten. Dat komt er s ’avonds niet van met die Sundowners. En vanavond gaan we nog een nacht duik maken. Dus dan komt er ook niks van. Ik had bij de Appie Andijvie gekocht. Ja! Andijviestamppot. Het is wel 35 graden maar toch heb ik er zin in. Aardappelen koken en spekjes bakken. Dan de andijvie erdoorheen en smullen maar. 

Een glas melk erbij maakt het compleet. De rest van de middag doe ik rustig aan en kijk wat video’s van de America’s Cup. Wat een machtige boten zijn dat. 45 knopen halen ze met gemak. Stukje blog bijhouden en dan alweer klaar maken voor de nacht duik. Om 1930 spring ik van de achterkant van de boot. Nu gaan we langs dezelfde wand als gisterenmiddag. Alleen dan tijdens het donker. Om 1915 is het al aardig donker en John & Shannon en de Zweden dalen af vanaf hun boot. Dan, Alison en ik dalen iets later af en wachten op 20 m diepte onder Abayomi op de anderen. Zo mooi om de anderen met hun lampen te zien aankomen. Er is veel te zien. Mooi spinnenkrabben, slapende papegaaivissen. Veel morenen die nu actief worden. Onderweg zien we kreeften, karpersgarnalen, grote trigger vissen, lion fish. Een zwemmende schildpad, een grote King krab die zit te peuzelen van de algen.


In totaal zijn we 45 minuten onderweg met een maximale diepte van 25 m. Het grootste deel op 15 m diepte. Ik kom weer onder de boot uit. Makkelijk terug te vinden want er ligt bijna onder de boot een oud amfibisch wagentje. We beginnen de weg al te kennen. Eerst een oud anker met wat zware kettingen en dan het amfibische wagentje. Terug onder de boot heb ik nog lucht zat. Nog snel even de schroef verder poetsen. Terug aan boord is het tijd om de uitrusting te spoelen en dan een G&T en wat licht te eten. Warm eten heb ik vanmiddag al gedaan.

 

Donderdag 29 Augustus, 2024 Klein Curaçao Walk, Clean the hull, BBQ on the beach

Deze ochtend gaan we met z’n allen een wandeling maken over het eiland. Ik neem Dan en Alison van Equus mee. Ik heb nu de kleine buitenboord erachter. Die is met dinghy makkelijker het strand op te tillen. We lezen over de geschiedenis van het eiland dat mooi is tentoongesteld op een groot bord. De schildpadden komen hier tussen mei en december ook eieren leggen. De schildpadden hebben allemaal een naam gekregen😊We lopen naar de vuurtoren en naar de wrakken. Voor mij de tweede keer.



Mooie gelegenheid om nu wat mooie beelden te maken met de drone. Onderweg verteld Dan dat je deze plantjes hier kunt eten. Hele velden zijn er op het eiland Zeekomkommertjes worden ze genoemd. Het zijn net olijven. Beetje zoutig. Lekker voor in de sla.

Op de terugweg lopen we bij het grote Mermaid langs. Vorige keer zijn we hier goed geholpen door Angelo. Als ik uitleg dat we weer een BBQ willen houden biedt hij gelijk aan om de gril van het restaurant te gebruiken. Dat is super. We spreken af rond 1730 aan wal te komen. Dat wordt een leuke BBQ. Terug aan boord maak ik alles klaar om het onderwaterschip nu helemaal schoon te maken. Heel licht met de schuurspons erover en af en toe wat kokkels wegschrapen. Ook de boegschroef laat ik zakken om schoon te maken. En natuurlijk de hoofdschroef. Na 2 uur is alles weer zo goed als schoon. 


Even bijkomen. Het is wel geen echte duik maar 2 uur onderwater met perslucht op 2 m is ook vermoeiend. Steve van sv Fair Isle is ook ten anker gekomen. Zijn vrouw Judy is even teruggevlogen naar Engeland. We nodigen hem ook uit voor de BBQ. Om 1600 begin ik met de Nasi Goreng maken. Alles voorsnijden en natuurlijk ook pindasaus maken. We zijn met z’n achten dus ik heb de grote snelkookpan nodig om alles in samen te husselen. Om 1740 vaar ik met Dan & Alison mee. Vlak bij het Mermaid resort trekken we de dinghy’s het strand op. We lenen wat strandbedjes en een gril rooster van het resort. Een mooie BBQ. Iedereen heeft wat lekkers mee.

We genieten met een sundowner en hapjes van de zonsondergang en steken de BBQ aan. Het stikt op het strand van de kreeftjes. Ongelofelijk, honderden. Ze kruipen overal rond.


De Nasi Goreng met pindasaus valt in de smaak. Zo leuk. Dan BBQt de hotwings met een geweldig hotsausje van Alison. Zo kennen we de Amerikaanse hotwings. Super. Als toetje heeft Alison een tulbandcake gemaakt met rum raisons.

Wauw. Toppertje om af te sluiten. Rond 2100 varen we terug naar de boot. Een geslaagde BBQ. En we zijn de enige bij het eiland. Vijf boten. Acht personen. Nouja en dan de twee caretakers op de resorts.

   

Vrijdag 30 Augustus, 2024 Klein Curaçao, duiken en Smoked Old Whisky

Deze ochtend gaan we met z’n allen een duik maken aan de Zuid Oost kant van het eiland. Met de dinghy varen we naar een van de laatste boeitjes in de baai. Nog net beschut door het eiland. Er staat aardig wat wind en deining dus het lijkt niet erg verstandig om aan de buiten/ wind zijde van het eiland te duiken. Hier aan de beschutte kant loopt het rif ook kaarsrecht naar beneden. In een vrije val dalen John en ik af naar 38 m. Waanzinnig! Een flatgebouw hoogte van zeker 10 verdiepingen. De rest blijft iets hoger. Langzaam werken we ons omhoog naar 25 m. Daar blijven we langs de wand zwemmen. Er staat een lichte stroming. Het koraal is iets minder veelzijdig dan aan de West kant maar hier weer meer inhammen en holen. Een duik van een uur lang. Prachtig. Om 1200 zijn we terug aan boord. Even rustig aan. Dat duiken is vermoeiend. Ik bestel online een cadeauverrassing voor Elianne. Die wordt zondag 18 jaar. Jammer dat ik er niet bij kan zijn. Ze is gelukkig in goede handen en zal zeker niet zonder aandacht zitten. Hopelijk komt ze snel een keer naar haar Papa. Iedereen om me heen zegt dat ik geduldig moet wachten tot ze wat ouder is. Dan gaat het goed komen. Ik wacht al 6 jaar! We proberen geduld te hebben maar het is soms erg moeilijk. Het contact is de afgelopen 3 jaar danig afgezakt. Ik doe mijn best maar ik kan er niet alleen aan blijven trekken. Eigen schuld dikke bult! Dat zeggen er ook een aantal natuurlijk. Tja. Dit jaar heb ik vele keren gevraagd of ze langskomt voor een paar weken in een vakantie. Allerlei vakanties met haar moeder gingen voor. Ik weet niet hoe ik het tij moet keren. Elianne heeft het natuurlijk ook druk met school, vriendjes, hockey en uitgaan. Achttien jaar nu. Gefeliciteerd lieverd! Je bent elke dag in mijn gedachten. Tegen het einde van de middag bel ik mijn ex-wereldreiziger vriend Jean Michel. Even bijpraten. We kletsen een uur lang. Hij is zelf in vijf jaar de wereld rondgevaren en nu alweer meer dan een jaar in Nederland. Heeft zijn huis opgeknapt en dat staat nu in de verkoop. Hij gaat als het verkocht is een oude kerk kopen en daar appartementen in maken. Ik vertel over het onderhoud en de toekomstige plannen. Gezellig om even bij te praten en hij heeft veel bruikbare adviezen. Om 1800 start ik de watermaker, de drogers en na een half uurtje de generator. Even de drinkwater tank op toppen terwijl ik voor sundowners naar Carisma vaar.

Ik moet het wel in de gaten houden want over twee uur moet ik zeker terug zijn aan boord anders loopt de tank over in de kajuit. Er zit helaas geen overloop systeem op. Ik maak popcorn en stop wat biertjes in mijn tas. En een spalkje voor Shannon d’r kleine teen. Die heeft ze hard gestoten en doet ongelofelijk veel pijn. Gebroken is het denk ik niet maar een spalkje voorkomt dat ze hem iedere keer pijnlijk stoot. Na zonsondergang maakt John zijn smoked old whisky.

Superlekker en ik ben helemaal geen whisky drinker. We spelen Rip, een kaart spel. Om 2010 vaar ik even terug naar Abayomi om de watermaker en generator af te zetten. De drinkwater tank is zo goed als vol 950 liter. Daar kunnen we weer een paar weken mee vooruit. Terug aan boord van Carisma spelen we het kaartspel verder en nemen nog een drankje of twee😊 Alison houdt van wormpjes. Dus zij krijgt het laatste glas Tequilla uit de fles!

Tijd geleden dat ik zoveel gedronken heb. Ik ben benieuwd of we morgen nog kunnen duiken voor we terugvaren naar Curaçao, Spaanse wateren.

 

Zaterdag 31 Augustus, 2024 Klein Curaçao naar Curaçao

De ochtend is zwaar😊 Ik dwing mezelf om goed te ontbijten. Gebakken eieren met spek op brood. Een paar koppen koffie en langzaam verdwijnen de elastieken benen. We stellen de laatste duik uit tot 1230. Eerst even de alcohol verwerken😊 Ondertussen maak ik de boot alvast klaar om terug te zeilen. De 2.5 pk buitenboord heeft het redelijk goed gedaan. Hij is zeker niet meer zoals hij voorheen was. Starten is wat lastiger. Wel deze keer voor het wegbergen in de opslag het koelwatersysteem goed spoelen met zoetwater. Dat gaat bij deze net met de grote emmer. De carburateur ook netjes leegmaken. Eens kijken of ik een mooi tonnetje van 30 liter kan vinden om ook de grote motor regelmatiger goed te spoelen met zoet water. Daar is de grote emmer te laag voor. Verder vervang ik een paar haakjes van het kastgordijn in de achterhut, ruim de drogers op en spoel het 5 micron filter van de watermaker. Alle onderhoud weer gedaan. Om 1230 komen John en Shannon me ophalen met hun dinghy. Ook Dan gaat mee. Shannon blijft aan de oppervlakte zodat we weer een driftduik kunnen maken op de West punt. Dit is toch wel de mooiste plek van Klein Curaçao. Heel veel verschillende soorten koraal. We zien grote barracuda’s, een groene moreen, lion fish, angel fish en heel veel scholen kleine vissen. Je kan echt aan de hoeveelheid vis zien dat het een heel gezond koraalrif is hier. Toch een groot verschil met veel plekken in de oost caribbean. Je ziet het verschil duidelijk. Om 1400 terug op de boot snel klaar maken en richting Spaanse Wateren. Om 1430 haal ik het anker op. Heerlijk schoon geschuurd op het zand. Voor de wind met 17 knopen wind lopen we tussen de 6 en 8 knopen. Lekker tochtje.



Om 1645 loop ik op vol zeil de nauwe ingang van de Spaanse Wateren binnen.

Altijd spannend want de mond van de ingang is niet breed. Aan beide kanten zie je het rif naast de boot liggen. Voor de veiligheid heb ik de motor stationair meedraaien mocht de wind ineens extreem draaien tussen de bergen om me heen. Het is niet nodig en prima te bezeilen. Lindsey staat in de jachthaven Santa Barbara waar hij ligt op de boeg te filmen.

Mooie beelden. Net voor de ankerplaats haal ik de zeilen binnen en vaar de laatste 100 m op de motor. Gelukkig zijn er nog een paar plekjes voor Carisma en Abayomi. Dali is er ook bijgekomen. Met 35 m ankerketting op 6 m water lig ik weer als een huis. Ik nodig Lindsey uit voor een sundowner en Tortilla’s. Hij is om 1830 aan boord. Even bijkletsen. Eerst een biertje en dan gelijk maar even samen de 15 pk achter mijn dinghy hangen. Die zit er zo op. Nog een biertje dan maar 😊 en tortilla’s maken. Om 2100 vaart hij weer naar huis. Ik surf wat op het internet. Veel om bij te halen. Ik kom ook een post tegen van een Belg die vanaf Curaçao duikcompressors verkoopt. Dat is interessant!!! Het is niet goedkoop maar toch wel zeer verleidelijk. En hij heeft ze hier op voorraad. Dat maakt het wel heeeeeel verleidelijk. Straks in Frans-Polynesië kan je eigenlijk niet zonder als je veel wilt duiken. Afijn morgen ook al de wingfoil set ophalen en natuurlijk mijn glazen slaande klok! Veel te doen de komende week. Nog twee grote projecten die zeker moeten worden afgerond. Maandag komt de elektricien om eens naar de dynamo/regelateur op de hoofdmotor te kijken. Weer iets met die regelateur. Dat hoop ik hier op te lossen. En dan nog steeds de kleine lekkage op de brandstoftank. Dat moet ik ook oplossen. Nog maar eens de flens van de afsluiter eraf halen. Genoeg te doen. Morgen is het zondag. Dan nog een dagje rust, drie telefoontjes. En met Elianne bellen natuurlijk. Achttien jaar! Met een paar potentiële opstappers en de duikcompressor man. En natuurlijk deze blog online brengen.

 

Zondag 1 September 2024

Elianne 18 jaar! De glazen slaande klok terug aan boord Abayomi 

Er komt duidelijk weinig van een rustige dag. Deze ochtend probeer ik te bellen met Elianne. Die is al weer aan het hockeyen. We spreken af om later vanmiddag te bellen. Eerst een bak koffie en een boterham. Het wordt toch weer een drukke dag vandaag. Eerst haal ik de bedden af om te luchten en te verschonen. Blijkt de nieuwe molton die ik kocht witte stof af te geven. Alles onder de witte sneeuw. Ik haal de topmatras naar buiten en klop hem uit met een mattenkloppen. Ja zo’n ouderwetse😊 Dan stofzuig ik gelijk maar heel de achterhut weer eens goed. Ik app Ellen en Hugo. Ik kan de glazen slaande klok ophalen! Heel spannend. Heeft hij de lange reis overleefd?! Zij liggen nu ook weer een stukje verder op in de Spaanse Wateren. Eerst langs Equus om mijn usb stick op te halen. Alison heeft een video bewerkt van de drone shots van ons bezoek aan Klein Curaçao. Zie hier het resultaat.

Geweldig. Dan even langs Hugo en Ellen. De klok zit netjes in piepschuim ingepakt. Heel spannend! Ellen heeft hem meegenomen naar Nederland en bij Arno Mostert van Mostert Juweliers gebracht. Ik ken ze al mijn hele leven. Hij heeft hem bij de klokkenmaker gebracht. Er is dus heel veel moeite gedaan door veel mensen. Ik ben ze allemaal zeer dankbaar want de klok is een zeer emotioneel cadeau. Ooit , lang lang geleden😁 toen ik afstudeerde aan de Zeevaart school kreeg ik deze klok van het College van Zeemanshoop omdat ik als beste student van Nederland aan de Zeevaart school afstudeerde. Om een of andere reden sloeg hij geen glazen meer.

Na een bak koffie vaar ik verder nadat Ellen me uitnodigt om vanavond mee eten. Samen met Lindsey. Ellen zorgt goed voor de vrijgezellen in de cruisers community😊 Voor ik terug vaar naar Abayomi ga ik langs bij Hugo van sv Emma om de wingfoil set op te halen. Ik neem alles mee behalve het board. Dat brengt hij morgen en dan zetten we alles samen een keer in elkaar. Op de terugweg ook nog even langs bij John en Shannon om mijn duikfles op te halen. Die heeft hij weer gevuld. Heel fijn. Maar ik heb deze ochtend met Jean Marie Claes gesproken. Een Belg die ook in de Spaanse Wateren ligt en duikcompressors verkoopt. Hij was nu even in België. Zeer verleidelijk om een duikcompressor via hem te gaan kopen. En ik ben volgende maand jarig!!!! Nou ik geloof dat ik me maar eens een mooi verjaardagscadeau ga geven. Dat is een heel goed excuus😊Straks in de Pacific hebben we er echt een nodig als we geen buddy boats om ons heen hebben. daar kost ( als je al kan vullen) een tankvulling sons wel US$40. Dat zou een dure aangelegenheid worden. Hij geeft ook duik cursussen. John wil graag het Duik Master certificaat halen. Dus genoeg om over te praten. Maar dat komt later wel uitgebreider. Nu eerst terug aan boord om met Elianne proberen te bellen. Het wil maar niet lukken. Dan is ze weer in de auto, dan weer haar tas aan het inpakken. Het is zeer verdrietig maar ik heb er geen vat meer op. Ik heb gewoon geen kans gekregen om met haar uitgebreid te spreken. Te horen hoe haar feest was gisteren. Wat ze allemaal op stapel heeft. Laat ik er maar niet over uitweiden. Ik ben er erg verdrietig over. En zij is zwaar teleurgesteld dat ik niet overgevlogen ben. Nu iets vrolijks waar ik al heel lang naar uitgekeken hebt. De glazen slaande klok testen. Niet voordat ik hem opgepoetst heb met koperpoets. Hij glimt in ieder geval alvast. Het grote moment breekt aan! Doet hij het weer??


Geweldig! YES. hij doet het weer!!!! Dank aan Ellen. Hugo en Arno voor alle hulp. En de klokkenmaker natuurlijk! Ik ben er heeeel blij mee!

 

De rest van de middag en avond ben ik bezig met de blog online brengen. Tussendoor niet te vergeten een sundowner met popcorn en het heerlijke diner aan boord van Adventure met gebakken aardappeltjes, boontjes en gehaktballen! Een echte Nederlandse maaltijd. Dank Ellen!


Genoeg nu. Meer in de volgende Blog. Hoop dat jullie deze weer leuk vonden.

 

Later xoxo

213 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bakker Derks Nijmegen
Bakker Derks Nijmegen
Sep 05
Rated 5 out of 5 stars.

Hai neef, allereerst gefeliciteerd met Eliane 18 jaar wat vliegt de tijd!

Geweldig om jouw avonturen wederom te lezen. Hoe je alles oplost chapeau en dat in je eentje! Ook erg fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt om alles samen te doen en te ontdekken en niet onbelangrijk om van elkaar te leren en samen plezier te hebben. Neef ik wens je een fantastische tijd en ik kijk uit naar je volgende blog!😃👌🏻🍀 Groetjes Marco🥂💥

Like

Guest
Sep 03
Rated 5 out of 5 stars.

Hoi Eric. Bedankt weer voor het mee mogen kijken in jou doen en laten. Fantastisch allemaal

maar man wat komt er allemaal bij kijken en dat dan ook nog in een blog te verwerken.

Blijf genieten van dit alles en weet dat ik uitkijk naar je volgende Blog.

Hans xxx



Like

Guest
Sep 03
Rated 5 out of 5 stars.

Great blog Eric. Thank you for convincing us to sail to Klein Cuaracao with you. The diving was incredible and the island is very nice. We can't wait to go back! Cheers. SV Carisma, John and Shannon

Like
svabayomi
Sep 06
Replying to

Thanks Shannon and John . Would not have been so nice in Klein without you xoxo . Next time 13 September ? I have the position of the caves and much more great dive sites now 👍🏻

Like

Guest
Sep 02
Rated 5 out of 5 stars.

Wat een prachtige duikavonturen weer. Hoe heerlijk om te lezen dat op Klein Curacao zo veel gedoken kan worden in een prachtig setting. Heerlijk en in goed gezelschap. Leuk ook te lezen dat veel items van de “to do” lijst geschrapt kunnen worden.

Gefeliciteerd met de mijlpaal van je dochter. ❤️

Groeten van SV ECHO.

Like
bottom of page